Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół plaster mięsa nadziewany szynką i żółtym serem . Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny jak w oryginale).
Na każdą porcję po: 1 plastrze mięsa (wieprzowe, drobiowe, cielęcina) / 1 plastrze sera żółtego / 1 plastrze szynki dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia / jajko / sól, pieprz
Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Przykryć plastrami szynki i plastrami sera. Złożyć na pół (tworząc coś na kształt litery D), łączenie lekko pobić tłuczkiem, żeby się połączyło. Obtoczyć w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć z obydwu stron, na rozgrzanym oleju z masłem.
More from my site
Categories: Dania z drobiu, Dania z wieprzowiną, Inne
Umieram przed komputerem 🙂 Zdjęcie rewelacja, przepis mega prosty! Zrobię niedługo z piersi z kurczaka 🙂 Dzięki!
Cieszę się w takim razie 😉 Proszę relację czy i jak bardzo smakowało 🙂
Pozdrawiam