Przepis na ciastka bananowe jest bardzo prosty, a ich wykonanie bardzo szybkie. Nawet stolnica, wałkowanie czy zagniatanie są zbędne. Banany wystarczy rozgnieść widelcem i dodać pozostałe składniki (przepis jest bez jajek). Ciastka są smaczne, po upieczeniu miękkie, po paru dniach twardnieją.
1 szkl mąki / 2 dojrzałe banany / 1/2 szkl płatków owsianych / 1/2 szkl oliwy lub oleju / 1/2 szkl cukru / łyżeczka cynamonu / cukier waniliowy / łyżeczka sody oczyszczonej
Zmiksować banany z cukrami i tłuszczem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Blachę natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. Masę nakładać łyżką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec 10-15 min.
More from my site
Categories: Ciastka, babeczki i muffinki