Przyszła i na mnie pora zrobić popularną tak pieczeń rzymską. Sprawdzi się na ciepło jako danie obiadowe, jak i na zimno, w cieńszych plasterkach, na kanapce.
700 g mięsa mielonego mieszanego / 200 g bułki tartej / 1 cebula / 5 jajek / 2 ząbki czosnku / 1 łyżeczka majeranku / 0,5 łyżeczki papryki / sól , pieprz
Posiekać cebulę i czosnek. Dodać do mięsa razem z dwona jajkami, przyprawami i bułką tartą. Wymieszać. Ugotować pozostałe jajka, obrać. Wyłożyć keksówkę papierem do pieczenia, następnie wyłożyć na to 1/3 mięsa i dobrze docisnąć do dna. Ukłożyć na środku jajka jedno obok drugiego. Na to wykożyć resztę mięsa, dociskając. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 50 minut.
More from my site
Categories: Dania z wieprzowiną