Anielska kuchnia siostry Anieli to kolejna książka znanej i popularnej siostry Anieli Gareckiej. Z tego co obserwuję książki kulinarne sióstr zakonnych są bardzo popularne i lubiane wśród polskich „gospodyń”. Kiedy wpadła w moje ręce oczywiście przekartkowałam ją kartka po kartce. Pierwsze stwierdzenie – przepisy są proste, klasyczne , typowe dla kuchni polskiej. A składniki do ich przygotowania są niedrogie w wszędzie dostępne.
Książka podzielona jest na następujące działy:
- Ciastka i ciasta
- Dania mięsne
- Przekąski
- Sałatki i surówki
- Zupy
Przykładowe przepisy
Przepisy nie są opatrzone zdjęciami co mi tutaj akurat tak bardzo nie przeszkadza. Są czytelne i nieskomplikowane. Niepodoba mi się jednak to, że siostra używa (lub nie używa, ale w przepisie są) kostki rosołowe i margaryna zamiast masła… Sama od dawna nie używam tych rzeczy bo są niezdrowe. Ale to już każdy wg własnych upodobań sobie może modyfikować.
Kto jest chętny na ksiązkę może ją u mnie wygrać – zapraszam do konkursu!
Dane szczegółowe:
Tytuł: | Anielska kuchnia siostry Anieli |
Autor: | Garecka Aniela |
Wydawca: | Salwator |
Okładka: | miękka |
Data premiery: | 2013-12-16 |