Danie kuchni chińskiej. Posmakowało mi, nie powiem 🙂 Lubię w ogóle ananasa w potrawach (nie tylko słodkich). A wiem, że niektórzy nie akceptują połączenia owoców z mięsem 🙂 A Wy lubicie?
500 g piersi z kurczaka / 2 łyżki oleju / ząbek czosnku / 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej / 2 łyżki sosu sojowego / mała puszka ananasa (razem z sokiem)
Mięso pokrajać na paski, wymieszać z solą i roztartym czosnkiem, zrumienić na oleju 5 min., posypując mąką. Dodać kawałki ananasa, podlać sokiem z ananasa wymieszanym z sosem sojowym i zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
More from my site
Categories: Dania z drobiu, Dania z ryżem i makaronem, Kuchnia chińska, Obiady
Brzmi zachęcająco…