Co tu dużo pisać..? Po prostu placki ziemniaczane. Może jeszcze tyle, że są wg Magdy Gessler, bo z książki Kuchenne rewolucje.
1 kg ziemniaków / 1 cebula / 2 jajka / 2-3 łyżki mąki pszennej / olej do smażenia / sól i pieprz
Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach (lub w robocie). Masę ziemniaczaną lekko odcisnąć na sitku z nadmiaru soku (sok zachować). Ziemniaki wymieszać z jajkami i mąką. Dodać pozostałą na dnie soku skrobię ziemniaczaną, doprawić. Na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu smażyć cienkie placki na złoty kolor.
More from my site
Categories: Dania mączne, Jarskie
Wyglądają doskonale. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 🙂
Wyglądają idealnie. Dziękuję za dodanie przepisu do akcji 😉