… z kawałkami czekolady 🙂 Chyba nic nie muszę więcej dodawać…
23 dag mąki / 3 łyżki kakao / 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 1/2 łyżeczki sody / 100 g gorzkiej czekolady / 2 jajka / 290 g kwaśnej śmietany / 140 g cukru / 80 ml oleju
W misce wymieszać mąkę, kakao, proszek i sodę, cukier, szczyptę soli. W drugim naczyniu wymieszać roztrzepane jajka, śmietanę i olej. Połączyć zawartość naczyń, mieszać do połączenia składników.Dodać posiekaną czekoladę i ponownie wymieszać. Rozłożyć do foremek na muffinki i piec w 190 st. C przez ok 25 min.
More from my site
Categories: Ciastka, babeczki i muffinki
Pyszne musiały być te muffinki!!
Muffinki, czyli małe babeczki „na raz”, są bardzo podzielne
Mogą być z niespodzianką w środku (owoce, konfitura, czekolada…) albo „na konkretnie”.
Ciasto bardzo popularne w wielu krajach. Szczególnie Półwyspu Iberyjskiego. Z espresso tworzą udany duet.
Przepis z bloga jest bardzo dobry. Ciasto delikatne i puszyste.
Zamiast śmietany użyłam jogurtu. Dołożyłam po kawałku jabłka, a zamiast czekolady małe czekoladowe „guziczki”. No i polukrowałam
Rozkosz dla podniebienia 🙂 Pięknie wyglądają i super smakują 🙂