Odkąd poznałam ich smak i smak syropu klonowego – stały się moim ulubionym śniadaniem 🙂 Mmmm… takie słodziutkie 🙂 A nie są trudne i raczej składniki zawsze są dostępne w domu. Polecam.
Składniki na 2 porcje:
2 czerstwe bułki / 2 jajka / masło dodatkowo: syrop klonowy lub konfitura lub dżem
Bułki pokroić na kawałki. Jajka roztrzepać. Wrzucić bułkę do jajek i dokładnie wymieszać, aby bułka była cała „obtoczona” jajkiem. Smażyć na patelni na maśle, aż będą rumiane. Podawać polane syropem klonowym lub dżemem. Można też zrobić je na słono podając z ziołami.
More from my site
Categories: Desery, Kuchnia francuska, Śniadania / Kolacje
Przyznam, że nigdy nie pomyślałam, by spróbować takich tostów w wersji na słodko. Wręcz przeciwnie – zazwyczaj do jajka dodaje ostre przyprawy i czosnek, stąd aż cięzko mi sobie wyobrazić słodki smak. 😉
To ja przyznam na odwrót 🙂 Człowiek jak się przyzwyczai do jednego to trudno mu sobie coś innego wyobrazić 🙂 Może kiedy spróbuję z tym czosnkiem na ostro… Rozumiem, że jajko przyprawiamy?
Witam!
Twój blog został wyróżniony przeze mnie w Liebster Blog.Więcej informacji na moim blogu: http://gotoweprzepisy.blogspot.co.uk/2012/11/wyroznienie-liebster-blog-i-moje.html
Pozdrawiam 🙂
A gdzie można kupić syrop klonowy?:) w jakimś supermarkecie?:)
Tak, w takich większych są. Najtańszy widziałam w Carrefourze za ok. 18 zł. Tak to są po ok. 30 zł…
A ile tego syropu jest za te 18 zł??
Ok. 250 ml. W Rossmanie chyba też jest za ok. 20 zł.
To taniutko! Dalej będę drążyła temat – to prawdziwy syrop? 🙂
Świetna strona, gratuluję znajomości tematu.
pozdrawiam ————– Klub Atlantis w Lublinie