To było po prostu bombowe jedzonko. Tak mi strasznie posmakowało, że non stop je wspominam. A że wspomnieniami nie bardzo da się żyć – trzeba będzie niebawem powtórzyć. Sezon się zbliża na świeżą cukinie, bakłażana i paprykę więc trzeba to wykorzystać.
4 tortille / 1 czerwona cebula / 1 czerwona papryka / 1 mały bakłażan / 1 cukinia / 2 ząbki czosnku / 3/4 op. fety / 1/4 szkl oliwy / sól i pieprz
1. Rozgrzać piekarnik do temp. 220 st. C. Warzywa pokroić wzdłuż na 8 części. W brytfacne wymieszać wszystkie warzywa z oliwą i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem i piec 15-20 min, aż będą gotowe i złociste.
2. Wyjąć warzywa i odstawić do lekkiego przestudzenia. Następnie jeszcze ciepłe wymieszać z pokruszoną fetą
3. Rozgrzać suchą patelnię i podgrzać na niej tortille z obu stron po ok. 10 sek.
4. Podzielić mieszankę warzywną na 4 porcje (po 2 kawałki każdego warzywa) i ułożyć na środku każdej tortilli. Zwinąć, przekroić na pół i podawać.
Pieczone warzywa też super ,pycha.
O! jak najbardziej!