Przyznam, że trochę bałam się tego połączenia – ryba i ananas… Jednak niepotrzebnie, bardzo nam posmakowało takie jedzonko. Rybę z sosem podałam z ryżem.
4 kostki filetów rybnych / 20 dag śmietany 30% / 4 łyżki oleju / biała część dużego pora / 4 plastry ananasa / 8 łyżek zalewy ananasowej / 2 łyżki posiekanego szczypiorku / 2 łyżeczki curry / sól
Por opłukać, pokroić w plasterki. Plastry ananasa pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wsypać curry, wymieszać, dodać por, chwilę smażyć. Włożyć filety (mrożone wcześniej rozmrozić) i ananasy, wlać śmietankę doprawioną zalewą i solą. Przykryć i dusić na małym ogniu około 20 min. Gotowe posypać szczypiorkiem.
More from my site
Categories: Dania jednogarnkowe, Dania jednogarnkowe, Dania rybne