Prosta, smaczna, esencjonalna i na czasie stanowi fajne uzupełnienie świątecznego śniadania. Smak sałatki można dowolnie modyfikować, dostosowując ją do indywidualnych upodobań (ja na przykład nie lubię za bardzo chrzanu, więc daję pół łyżeczki).
2 jabłka / 5 jajek ugotowanych na twardo / 50 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach / 2 łyżki majonezu / 100 ml śmietany / 1 łyżeczka chrzanu / 2 łyżki musztardy francuskiej / sól / pieprz
Jabłka i ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę wraz z jajkami. Przełożyć wszystko do dużej miski, dodać musztardę, chrzan, śmietanę i majonez. Wszystko starannie wymieszać i doprawić. Schłodzić.
Źródło: Olga Smile Wielkanoc
More from my site
Categories: Sałatki
Jeżeli miałabym coś modyfikować to dodałabym troche kabanosów paprykowych Kani. życzę wesołych świąt 😉
Ooo kabanosik by tu mógł spasować 🙂 również wesołych świąt 🙂
A czemu wielkanocna 😀 taką to ja mogę cały rok jeść 😛 no a kabanosy….no niegłupi pomysł, ale bekonowe 😀
Chyba przez to że jajka i chrzan 🙂 jasne, że można ją jeść o dowolnej porze roku, kiedy mamy ochotę 🙂
ja wczoraj ja zrobilem. z kabanosami maestro bekonowymi wlasnie. super smaczna iaz sie swieta chce wspominac 😀
🙂 to się cieszę 🙂