Ciastka z kleiku ryżowego są dość popularne. Chyba nie ma takiej osoby co by ich nie znała. Większości z nas kojarzy się zapewne z dzieciństwem.
20 dag masła / 1 op. kleiku ryżowego / 3 jajka / 1 szklanka cukru / 2-3 łyżki wiórków kokosowych / 1 op. cukru waniliowego / 1 słoik dżemu truskawkowego lub malinowego
1. Z kleiku , masła, jajek, cukrów, kokosu zagnieść ciasto.
2. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej zrobić palcem wgłębienie.
3. Wszystkie ciastka ostrożnie przełożyć na blachę w odstępach. Piec ok. 20 min w temp. 200 st. C
4. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Na każde nałożyć odrobinę dżemu.
Czas: 15 min + pieczenie
More from my site
Categories: Ciastka, babeczki i muffinki, Desery
Jeju cudne przepisy ! Cudny blog 🙂
A dziękuję 🙂 bardzo mi miło 🙂