Popularna zupa, każdy ją chyba z dzieciństwa pamięta. Ja uwielbiam zupki, jak gotuję to na dwa dni. Mogłabym się tylko nimi żywić 🙂 Latem spełniają idealnie rolę lekkiego obiadu, a jesienią i zimą wspaniale rozgrzewają.
1,5 l bulionu lub rosołu / 1 kalafior / 2-3 ziemniaki / 1 marchewka / 1/2 szkl śmietany / 1 łyżeczka masła / sól, pieprz
Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Kalafiora podzielić na małe różyczki. Warzywa ugotować w bulionie do miękkości. Dodać łyżeczkę masła, podprawić śmietaną. Doprawić do smaku.
Będzie mi miło jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza 🙂
More from my site
Categories: Zupy
Smaczna zupka, lubię ! 🙂