Czasem jak mamy ochotę na coś dobrego i szybkiego do zrobienia robimy przeważnie tę „okrojoną” wersję pizzy. Wymyśliłam ją sama, jakoś tak wpadło mi do głowy i zagościło już w domu. Składników nie będę podawać w dokładnych ilościach, każdy da wg uznania.
tortille / przecier pomidorowy / ser/-y / wędlina czy coś innego
Każdą tortillę smaruję przecierem pomidorowym, posypuję solą, pieprzem i oregano, na to daję ser żółty (czasem jeszcze fetę czy pleśniowy) a na wierzch wędlina. Zapiekam w piekarniku w 180 st. C aż ser będzie lekko rumiany. To jest bardzo szybka i prosta wersja. Można oczywiście dodać więcej innych dodatków.
Będzie mi miło jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza 🙂
More from my site
Categories: Kuchnia włoska, Przekąski, Zapiekanki
a to ciekawe, pizza na tortilli, jeszcze nie jadłam 🙂
pozdrawiam i zapraszam do siebie przyprawyciekolorami.blogspot.com