Niby zupa, niby gulasz. Fajne, ciepłe danie na jesienne i zimowe chłody, doskonale rozgrzewa i syci. Aby zaostrzyć smak można dodać kawałek papryczki chilli.
30 dag pieczarek / 4 ogórki konserwowe lub kiszone / 1 czerwona papryka / 2 udka z kurczaka / 4 łyżki koncentratu pomidorowego / włoszczyzna / sól, pieprz / majeranek / 1 łyżka mąki / łyżka masła
1. Z udek i drobno posiekanej włoszczyzny gotujemy rosół.
2. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy pokrojoną w paski paprykę oraz ogórki. Następnie osobno podsmażamy pokrojone w paski pieczarki, aż płyn odparuje.
3. Z ugotowanych udek obieramy mięso i wrzucamy do rosołu. Dodajemy podsmażoną paprykę z ogórkami i pieczarki. Gotujemy ok. 25 min.
4. Do dania dodajemy koncentrat pomidorowy i zagęszczamy mąką rozmieszaną z niewielką ilością wody. Doprawiamy do smaku.
Będzie mi niezmiernie miło jeśli pozostawisz po sobie ślad w postaci komentarza.
Super przepis na szybki i smaczny obiad. Polecam