Pyszny wafel z mlekiem w proszku i bakaliami. Gruba warstwa masy przełożona jest dwoma waflami. Dawno tego smaku już nie kosztowałam…A to taki typowy wafel z masą z mleka w proszku.
opakowanie wafli / 1/2 szklanki mleka / 100 g masła / 1 szkl. cukru / 2 szkl. mleka w proszku (dałam granulowane) / cukier waniliowy / 2 łyżki kakao / aromat rumowy / bakalie (ok.1/2 szkl)
Odłożyć 2 wafle, pozostałe pokruszyć. Zagotować mleko z cukrem, rozpuścić w nim masło. Do lekko przestudzonego mleka partiami dodawać, mieszając, mleko w proszku, kakao, cukier waniliowy, aromat, bakalie i pokruszone wafle. Masę nałożyć na jeden z wafli, a drugim przykryć. Obciążyć i zostawić do wystygnięcia.
More from my site
Categories: Bez pieczenia