Popularna surówka obiadowa z białej kapusty. Czasem dodaję do niej łyżkę majonezu, wydaje mi się wtedy nawet lepsza.
Przepis na ok. 2 porcje:
25 dag białej kapusty / 10 dag marchewki / 1 średnia cebula / ew. małe jabłko / 1/2 łyżeczki soli / 1/2 łyżeczki cukru / 2 łyżki oleju/oliwy / 2 łyżeczki soku z cytryny / 1/2 pęczka natki pietruszki / sól, pieprz
Kapustę, marchewkę, jabłko i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z resztą składników. Można dodać łyżkę majonezu.
Wykonanie w Thermomix:
Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego tak, aby najtwardsze warzywa były na spodzie. Rozdrabniać – czas 10 s, obr. poz. 4. Kontrolować rozdrabnianie.
Będzie mi niezmiernie miło jeśli pozostawisz po sobie ślad w postaci komentarza
More from my site
Categories: Sałatki
Absolutnie najlepsza surówka do obiadu:)