Idealne na przekąskę a także na piknik na świeżym powietrzu. Są szybkie do zrobienia.
ciasto francuskie / kabanosy / jajko / starty ser żółty
Kabanosy kroimy na 2 cm kawałki. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wymiarach 8cmx8cm. Na każdym kwadracie układamy kabanosa, posypujemy serem i zawijamy (dowolnie).
Ciasteczka smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez około 15 minut (aż ciasto francuskie się zarumieni).
Źródło: we-dwoje.plMore from my site
Categories: Przekąski
chce jedno 🙂
ja robilem co takiego z kabanosami maestro. musialem po dwa kawalki klasc bo sa cienkie ale wyszlo puszne 😉
Właśnie chciałam spytać czy Maestro nie są za cienkie 😉 więc dziekuję Victorze, że napisałeś o tym 😉 w takim razie mogę wypróbować przepis 😉
Maestro to te biedronkowe kabanosy co ostatnio dosyć często promocjują je ?
i promocjuja i reklamuja 😉 i warto sprobowac 😀