Pyszne, kaloryczne (niestety) tosty z chleba i sera.
250 g chleba / 100 g mozzarelli lub innego sera / 8 łyżek mąki / 2 jaja / sól / olej do smażenia
1. Chleb pokroić na kromki grubości 1/2 cm. Odkroić skórkę. Miękisz pokroić na kwadraty o boku 4-6 cm. W takie same kwadraty pokroić ser w plastry o grubości 1/2 cm. Na jeden kawałek sera powinny przypadać dwa kawałki chleba.
2. Wkładać ser między dwa kawałki chleba. Boki kanapek moczyć w wodzie i obtaczać kilkakrotnie w mące.
3. Jajka roztrzepać starannie z odrobiną soli. Delikatnie obtoczyć w nich „kanapki”. Odstawić.
4. Smażyć w dużej ilości tłuszczu na jasnozłoty kolor. Odsączyć i podawać gorące.

More from my site
Categories: Kuchnia włoska, Śniadania / Kolacje
To kiedy nas na nie zapraszasz?
pyyyyycha 🙂 tak słonecznie wyglądają 🙂