Bardzo smaczne danie o nietypowym smaku. Powinno posmakować tym co lubią kuchnię chińską.
40 dag piersi z kurczaka / przyprawa 5 smaków / olej / por / czerwona i żółta papryka / 1/2 l bulionu warzywnego lub jasnego piwa / łyżeczka miodu / 2 ząbki czosnku / 2 łyżki jasnego sosu sojowego / sól, pieprz, imbir / 200 g makaronu sojowego / natka pietruszki
Mięso pociąć w cienkie paski, oprószyć przyprawą 5 smaków, skropić olejem, odstawić pod przykryciem na 15 min. Usmaż, mieszając, na gorącym oleju. Wyjąć mięso z patelni i włożyć do rondla. Pora i papryki pokroić w paski, podsmażyć na pozostałym oleju. Dodać do mięsa. Wlać bulion, miód, zmiażdżone ząbki czosnku, sos sojowy. Dusić razem na małym ogniu 15 min. Przyprawić. Podawać z makaronem, posypać natką.