To już kolejna, trzecia, sałatka pieczarkowa. Tym razem „najbogatsza” w składniki:) Nie muszę chyba dodawać, że bardzo dobra:)
ok. 750 g świeżych białych pieczarek / 1 op. kukurydzy konserwowej / 1 czerwona cebula / 5 ogórków kiszonych średniej wielkości / 1 małe jabłko / 3 jajka ugotowane / 1/2 pęczka koperku / 5 – 6 łyżek majonezu / 2 łyżeczki musztardy Dijon / do smaku – sól, pieprz
Pieczarki umyć delikatnie i osączyć. Włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować 10 minut, odcedzić i ostudzić. Odcisnąć je lekko w dłoniach bo nieco nasiąkły wodą. Pokroić w drobną kosteczkę, przełożyć do miski. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojone jajka, ogórki, jabłko, cebulę. Dodać musztardę, majonez, posiekany koperek i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny żeby smaki się przegryzły.
Źródło: Smaczna Pyza