Nastała piękna jesień a wraz z nią sezon na uroczą dynię. W tamtym roku troszkę ciast z dynią upiekłam, w tym roku na razie zaczęłam od tego. Niestety białej czekolady nie widać w cieście, ale jest miejscami wyczuwalna.
4 jajka / 150 g miękkiego masła / 180 g cukru / 300 g mąki / 1 łyżeczka proszku do pieczenia / 1 łyżeczka sody / 1 łyżeczka imbiru / 400 g startej dyni / 100 g suszonej żurawiny / 100 g białej czekolady
Jajka, masło i cukier utrzeć. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą i imbirem. Pod koniec wmieszać startą dynię, żurawinę i posiekaną czekoladę. Piec ok. 1 godz w 170 st. C.
Źródło: Kuchnia 11/2014
More from my site
Categories: Ciasta
Pycha! Bardzo lubię dyniowe wypieki:)
Bardzo fajne ciacho 🙂