Dzisiaj coś obiadowego i włoskiego. Super się sprawdza kiedy nie mamy czasu stać przy garach i gotować – to danie szybko się przygotowuje.
400 g spaghetti / puszka tuńczyka / 200 g pieczarek / 50 g boczku / 2 ząbki czosnku / 2 łyżki oliwy / pół szklanki sosu pieczeniowego / 60 g parmezanu / sól, pieprz
1. Obrane pieczarki oraz pokrojony na cienkie plasterki boczek przyrumienić na oliwie, dodać rozdrobnionego tuńczyka i czosnek roztarty z solą, chwilę podsmażyć, wymieszać z sosem pieczeniowym. Doprawić.
2. Makaron ugotować ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Wrzucić do sosu i dobrze wymieszać.
4. Podawać w nagrzanym naczyniu – posypać wierzch serem.
Liczba porcji: 4-5
More from my site
Categories: Dania rybne, Dania z ryżem i makaronem, Kuchnia włoska
Pysznie tu u Ciebie, smacznie i aż chce się jeść 🙂 Już dołączam do grona fanów na facebooku, żeby nie przegapić zadnego przepisu!
Zapraszam do siebie i pozdrawiam
Housewife
Dziękuję 🙂
Smaczne przepisy i strona pięknie zrobiona 🙂
Dziękuję 🙂 baardzo mi miło 🙂
Wygląda super 🙂 Czy do tego dania lepiej dodać tuńczyka w oleju, czy w sosie własnym? Mam wrażenie, że ten w oleju niepotrzebnie „obciaży” danie.
Nie ma to większego znaczenia w smaku w czym będzie tuńczyk