Nietypowe troszkę wykorzystanie krewetek:) Mąż zajadał ze smakiem:) Do tego sosik czosnkowy.
naleśniki: 1,5 szkl mąki / 1 szkl mleka / ok. 1 szkl wody / 1 jajko / 2 łyżki masła / 1/2 łyżeczki soli
nadzienie: 50 dag krewetek koktajlowych (mogą być mrożone) / 3 ząbki czosnku / 3 łyżki masła / 5 łyżek jogurtu nat. / 5 łyżek majonezu / koperek / sól, pieprz
Masło roztopić. Dodać do pozostałych składników ciasta naleśnikowego i dokładnie wymieszać. Smażyć naleśniki i trzymać w ciepłym miejscu.
Na większej patelni roztopić masło, podsmażyć przeciśnięty czosnek (2 ząbki). Dodać krewetki, sól, pieprz, smażyć 5 min.
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty ząbek czosnku i posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Połowę sosu wymieszać z krewetkami. Nakładać nadzienie na naleśniki, zwijać w rulony i podawać od razu polane resztą sosu.