Bardzo prosty i tani obiad. Naleśniki nadziane smażonymi pieczarkami, z plastrem wędliny. Polane sosem śmietanowo-serowym i zapieczone.
Ciasto: 20 dag mąki / 2 jajka / 1 szkl mleka / ok. 1 szkl wody / 1 łyżka topionego masła / łyżeczka cukru / szczypta soli Nadzienie: 50 dag pieczarek / 8-10 dużych plastrów szynki / 1 łyżka masła / sól, pieprz dodatkowo: 1 szkl. śmietany / 15 dag sera żółtego
Z ciasta usmażyć naleśniki.
Pieczrki umyć, pokroić w cienkie plastry, podsmażyć na maśle, doprawić. Na naleśnikach położyć po plastrze szynki, na tym rozłożyć pieczarki, ciasno zwinąć. Rulony ułożyć w żaroodpornym natłuszczonym naczyniu.
Śmietanę wymieszać ze startym serem, polać naleśniki i zapiec ok. 15 min w 200 st. C.
More from my site
Categories: Dania mączne