Kolejny przepis na wafel, tym razem jest to wafel przekładany dżemem, masą i biszkoptami. Takie urozmaicenie słodkie.
3/4 szkl cukru / 1 szkl mleka / 10 dag wiórków kokosowych / 2 łyżki kakao / 20 dag masła / powidła śliwkowe / 2 wafle / 1 op. podłużnych biszkoptów
Mleko zagotować z cukrem, kokosem i kakao. Przestudzić, partiami dodawać masło i miksować.
Jeden wafel smarujemy powidłami, przykrywamy drugim waflem. Smarujemy 1/2 masy, wykładamy biszkopty. Smarujemy resztą masy i przykrywamy kolejnym waflem. Smarujemy go powidłem i przykrywamy czwartym waflem. Dociskamy i
odstawiamy na min. godzinę w chłodne miejsce.
More from my site
Categories: Bez pieczenia, Ciasta
Bardzo smakowicie wygląda to urozmaicenie (: Pozdrawiam.
Chyba sprawdze, czy jeszcze maja wafle w okolicznym sklepie!
🙂